Zagreb, 1. travnja 2015. - Pod vodstvom predsjednice Komisije, Morane Paliković Gruden ujedno dopredsjednice Hrvatskog olimpijskog  odbora, u Zagrebu je 31. ožujka 2015. godine održana 6. redovna sjednica Komisije za žene u sportu. 

Nakon uspješne 2014. godine koja je otvorila put novim projektima promocije rodne jednakosti u sportu, Komisija najavljuje seminar za koordinatorice u sportu na temu „Sport kao sigurno mjesto za žene i djevojke“  koji će se održati početkom lipnja 2015. godine u Bjelovaru s domaćinstvom Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županijske.

O projektu SCORE koji je potpomognutom sredstvima EU, te pod vodstvom Europske nevladine sportske organizacije (ENGSO) i HOO-a kao jednog od partnera, članovi Komisije raspravljali su o aktivnostima u projektu s ciljem promocije rodne ravnopravnosti u trenažnom radu i obrazovanju trenerica i trenera.

Raspravljalo se i o pripremama za seminar o ravnopravnosti u sportu koji će HOO i Komisija za žene u sportu u suradnji s Međunarodnim odborom olimpijskih igara  (MOMI) organizirati u listopadu 2015. godine u Zagrebu za sportašice i trenere mediteranskih zemalja.  Predloženo je da seminar bude namijenjen i osobama na upravljačkim pozicijama te da se u sam program seminara uključe muškarci s upravljačkih pozicija kao doprinos promociji rodne ravnopravnosti.

Komisija je odlučila za ovogodišnju nagradu Žene u sportu Međunarodnog olimpijskog odbora nominirati Milku Babović istaknutu sportsku novinarku, komentatoricu,  publicisticu i sportašicu. (hoo/rj/gb)