Hrvatski olimpijski odbor, Zagreb 2010. - Komisija za skrb o ženama u športu osnovala je u veljači 2007. godine Mrežu koordinatorica za žene u športu u nacionalnim športskim savezima i županijskim športskim zajednicama s ciljem povezivanja, provedbe istraživanja o položaju žena u športu i provedbe mjera za poboljšanje statusa žena u športu.Tada je i održan I. seminar Mreže koordinatorica za žene u športu.

Hrvatski olimpijski odbor, Zagreb 2010. - Komisija za skrb o ženama u sportu osnovala je u veljači 2007. godine Mrežu koordinatorica za žene u športu u nacionalnim športskim savezima i županijskim športskim zajednicama s ciljem povezivanja, provedbe istraživanja o položaju žena u športu i provedbe mjera za poboljšanje statusa žena u športu.Tada je i održan I. seminar Mreže koordinatorica za žene u športu.

U svom dosadašnjem radu Komisija za skrb o ženama u športu i Mreže koordinatorica za žene u sportu realizirali su dva istraživačka projekta: 1. “Analiza zastupljenosti žena na upravljačkim i stručnim pozicijama u hrvatskim športskim organizacijama” i 2. „Analiza stavova i interesa hrvatskih športašica o ravnopravnosti i obrazovanju” rezultati kojih su objavljeni na hrvatskom i engleskom jeziku u Zborniku radova II. Međunarodnog seminara: „Športašica: od rezultata do karijere u športu“ održanom krajem 2007. godine.

Članice Komisije i Mreže koordinatorica za žene u sportu sudjelovale su na VIII. Konferenciji o športu Alpe – Jadran održane u lipnju 2009. godine s glavnom temom konferencije: Žene u športu. U sklopu konferencije održan je i III. seminar Mreža koordinatorica za žene u športu.

U lipnju 2010. godine održan je okrugli stol na temu: „Stanje i perspektive ženskog ekipnog športa u Hrvatskoj“ uz sudjelovanje Mreža koordinatorica.

Na svim organiziranim konferencijama, seminarima i okruglom stolu doneseni su zaključci, preporuke za poboljšanje statusa žena u športu koje je putem Mreže koordinatorica za žene u sportu potrebno implementirati u djelovanje članica Hrvatskog olimpijskog odbora, nacionalnih športskih saveza i županijskih športskih zajednica.

U rubrici Skrb o ženama u športu na web stranicama HOO-a redovito se prati i objavljuje djelovanje Komisije uključujući i Mrežu koordinatorica u sportu koja ima vlastitu rubriku od rujna 2011. Zajedničko djelovanje Komisije i Mreže redovito prati i bilježi u suradnji s Komisijom nadležni Odjel HOO-a. Otvorena je e-mail adresa za kontakt s Komisijom za žene u športu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Listopad 2011.
Koordinatorice u hrvatskome sportu - nacionalni sportski savezi

Koordinatorice u hrvatskome sportu - županijske sportske zajednice i Zagrebački športski savez