Zagreb, 11. travnja 2011. - Pod predsjedanjem predsjednice Komisije Morane Paliković Gruden, inače članice Vijeća HOO-a, u Zagrebu je održana 6. sjednica Komisije za skrb o ženama u športu.

Zagreb, 11. travnja 2011. - Pod predsjedanjem predsjednice Komisije Morane Paliković Gruden, inače članice Vijeća HOO-a, u Zagrebu je održana 6. sjednica Komisije za skrb o ženama u sportu.
Na sjednici je je ustanovljen prijedlog mjera za unapređenje statusa žena u sportu a za Nacionalnu strategiju ravnopravnosti spolova u razdoblju 2011.- 2015. godine s temeljnim smjericama: povećanje udjela žena u upravljačkim strukturama športskih organizacija; unaprijeđenje modela za praćenje statističkih podataka o položaju žena u športu, osiguranje jednake dostupnosti sportske infrastrukture te stručnog osposobljavanja i zapošljavanja u sportu; zakonska regulativa koja pretpostavlja okruženje u sportu za žene sigurno od svakog oblika nasilja.

Predloženo je da se izradi Projekt regionalne mreže koordinatorica za žene u sportu te u suradnji sa zemljama regije kandidira za predpristupni fond Europske unije.

Usvojeno je Izvješće o radu Komisije u prošloj godini u kojoj je, uz organizaciju okruglog stola za Mrežu koordinatoruca za žene u športu na temu: Stanje i perspektive ženskog ekipnog sporta u Hrvatskoj , Komisija sudjelovala u radu međunarodnih organizacija u području žena u sportu te poticala članice Hrvatskog olimpijskog odbora, nacionalne sportske saveze i županijske sportske zajednice, na imenovanje svojih predstavnica u Mreži koordinatorica za žene u sportu i njihovo aktivnije sudjelovanje u radu saveza i zajednica te veću primjenu predloženih mjera i preporuka.

Komisija planira organizaciju seminara za Mrežu koordinatorica za žene u sportu u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta krajem rujna i početkom listopada u sklopu Konferencije u športu Alpe-Jadran.(hoo/gb)