Zagreb, 13.10.2010. - Na kolegiju tajnika održanom u srijedu u Zagrebu jedna od tema bila je žene u športu.

Zagreb, 13.10.2010. - Na kolegiju tajnika održanom u srijedu, 13. 10. 2010. u Zagrebu jedna od tema bila je žene u športu.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop zamolio je tajnike nacionalnih športskih saveza da se ozbiljno uključe u nastojanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji, u skladu s preporukama Međunarodnog olimpijskog odbora, potiče ravnopravno uključenje žena u šport na svim razinama, od upravljanja do sudjelovanja u športu.

Podsjetimo da je Komisija za skrb o ženama u športu osnovala, s ciljem povezivanja, provedbe istraživanja o položaju žena u športu i provedbe mjera za poboljšanje statusa žena u športu, Mrežu koordinatorica za žene u športu. Mreža broji 47 članica iz nacionalnih športskih saveza i 19 članica iz županijskih športskih zajednica.

Josip Čop pozvao je da svi savezi imenuju ili potvrde svoje već imenovane koordinatorice za žene u športu, članice u Mreži koordinatorica za žene u športu, osiguraju raspravu o preporukama vezanim za žene u športu na svojim upravnim tijelima te primjene preporučene mjere u svojim savezima i članicama.

Koordinatorice sudjeluju u aktivnostima Komisije za skrb o ženama u športu, informiraju svoje saveze o djelovanju i preporukama Komisije te podnose izviješće o primjeni preporuka u svojim športskim organizacijama Hrvatskom olimpijskom odboru.

Hrvatski olimpijski odbor već je prepoznat u tijelima Međunarodnog olimpijskog odbora i međunarodnih organizacija u području žena u športu kao vrlo aktivan što će uz još aktivniju suradnju sa svojim članicama zasigurno dati još bolje rezultate.

Obrazac za imenovanje/potvrdu koordinatorica potrebno je dostaviti Komisiji za skrb o ženama u športu na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na Hrvatski olimpijski odbor, Trg Krešimira Ćosića 11, za Komisiju skrb o ženama u športu ili faksom 013091010. (hoo/gb)