Zagreb, 30.9.2010.- Predsjednica Komisije za skrb o ženama u sportu Morana Paliković Gruden sazvala je 5. sjednicu Komisije za 5. listopada 2010. godine.

Zagreb, 30.9.2010.- Predsjednica Komisije za skrb o ženama u sportu Morana Paliković Gruden sazvala je 5. sjednicu Komisije u utorak, 5. listopada 2010. godine u tajništvu HOO-a.

Na sjednici će se, između ostaloga, raspravljati o prijedlogu kandidatkinje za nagradu Žene i šport za 2011. Međunarodnog olimpijskog odbora. Podsjetimo da je nekadašnja vrhunska košarkašica i olimpijka Danira Bilić nagrađena ovom prestižnom nagradom 2009. godine za Europu.

Gošća na sjednici bit će članica Mreže koordinatorica za žene u sportu Lidija Petrinović Zekan, koja je imenovana članicom radne skupine Europskog badmintoskog saveza : Europljanke u badmintonu , a koja će izvijestiti o stanju i perspektivama uključenja većeg broja žena u badmintonu.

Teme sjednice bit će i izvješća sa V. Svjetske konferencije o ženama u sportu i Međunarodne konferencije Žene i šport u sklopu ENCSO foruma održane 2010. godine koje su donijele nove smjernice u nastojanjima poboljšanja statusa žena u športu, a kojima su prisustvovale Morana Paliković Gruden, Gordana BOrko, Romana Caput Jogunica i Branka Matković.

O zaključcima sjednice i konferencija članice Mreže koordinatorica bit će izviještene priopćenjem u www rubrici - skrb o ženama u sportu.