Florida/Zagreb, 10. rujna 2007.- U organizaciji Komisije za žene u sportu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), Odjela za međunarodnu suradnju i razvoj MOO-a, Olimpijske solidarnosti i Američkog ol...

Florida/Zagreb, 10. rujna 2007.- U organizaciji Komisije za žene u sportu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), Odjela za međunarodnu suradnju i razvoj MOO-a, Olimpijske solidarnosti i Američkog olimpijskog odbora (USOC), ) a pod predsjedavanjem predsjednice Komisije i članice Izvršnog odbora USOC-a Anite DeFrantz, u Miamiju naFloridi (SAD), održava se od 9. do 13. rujna 2007. godine regionalni seminar Medunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na temu - žene u sportu.

Na petodnevnoj konferenciji, na kojoj sudjeluju predstavnici 36 nacionalnih olimpijskih odbora Pan Američkih sportskih organizacija (PASO), raspravljat će se o različitim metodama i načinima kako ojačati poziciju žena u sportu na kontinentalnoj razini, a stečena iskustva će se predstaviti i ostalim svjetskim udruženjima i komisijama za žene u sportu nacionalnih olimpijskih odbora.

U radu Konferencije sudjelovat će i hrvatska predstavnica, glasnogovornica HOO-a Gordana Gaćeša koja se na poziv Američke olimpijske akademije i USOC-a, a uz potporu Olimpijske solidarnosti MOO-a, nalazi u Americi na tromjesečnom stručnom usavršavanju komunikacijskih vještina i odnosa s javnošću.