Ravnopravnost i sport

Svjesni težine i slojevitosti pitanja s koma se žene općenito suočavaju u društvu, a posebice njihova mjesta, položaja i uloge u sportu te prihvaćajući inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora da se ženama osigura ravnopravnost u svim područjima djelovanja, aktivnostima i obnašanjima dužnosti u sportu, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora osnovalo je 19. prosinca 1996. Komisiju za skrb o ženama u sportu na čijem je čelu do 2000. bila bivša rukometašica, olimpijka i ugledna članica Vijeća Katica Ileš.  Opširnije


Video spot 1 AEM za veću vidljivost žena u sportu  Hr + Eng
Video spot 2 AEM za veću vidljivost žena u sportu  Hr + Eng

Dokumenti  - Ravnopravnost i sport   

Zagreb, 1. lipnja 2021. - Projekt „Glas žena u sportu“ predstavljen je danas javnosti na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin. Ovaj projekt, koji će trajati do kraja 2022. godine, zajednički organiziraju Hrvatski olimpijski odbor, Agencija za elektroničke medije, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatski paraolimpijski odbor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva turizma i sporta.

Zagreb, 30. svibnja 2021. - U utorak, 1. lipnja, bit će predstavljen projekt „Glas žena u sportu“ kojeg zajednički organiziraju Hrvatski olimpijski odbor, Agencija za elektroničke medije, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatski paraolimpijski odbor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva turizma i sporta. Predstavljanje će biti održano u hotelu Westin u Zagrebu (dvorana Panorama / 17. kat) u 12 sati.

Zagreb, 11. ožujka 2021. - Pod predsjedavanjem nove/stare čelnice Morane Paliković Gruden, u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je konstituirajuća sjednica Komisije za ravnopravnost spolova HOO-a za mandatno razdoblje od 2021. do 2024. godine. Iz prošlog sastava nazočile su: Sanda Čorak, Danira Bilić, Mirna Rajle Brođanac, Linda Antić Mrdalj i Tea Rožman Svedrović te dva nova člana - Alojzije Janković i Davor Cipek.