Ravnopravnost i sport

Svjesni težine i slojevitosti pitanja s koma se žene općenito suočavaju u društvu, a posebice njihova mjesta, položaja i uloge u sportu te prihvaćajući inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora da se ženama osigura ravnopravnost u svim područjima djelovanja, aktivnostima i obnašanjima dužnosti u sportu, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora osnovalo je 19. prosinca 1996. Komisiju za skrb o ženama u sportu na čijem je čelu do 2000. bila bivša rukometašica, olimpijka i ugledna članica Vijeća Katica Ileš. Opširnije ...


 AEM za veću vidljivost V1-hr      AEM za veću vidljivost-V1-eng
 AEM za veću vidljivost V2-hr      AEM za veću vidljivost-V2-eng


Dokumenti ...
    

Zagreb, 16. travnja 2018. - Komisija za ravnopravnost spolova Vijeća Europe (GEC) održala je svoj 13. sastanak u Strasbourgu. Osnovana kako bi pomogla osigurati uključivanje ravnopravnosti spolova u sve političke sfere Vijeća Europe i premostiti jaz između obveza na međunarodnoj razini i stvarnosti žena u Europi, ova komisija pruža savjete, upute i podršku drugim tijelima Vijeća Europe i državama članicama.

Zagreb, 19. prosinca 2017. - Radno, a potom i svečano, Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) obilježila je u zagrebačkom hotelu Panorama 20. obljetnicu uspješnog djelovanja.

Zagreb, 18. prosinca 2017. - Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održat će svoju 3. sjednicu s početkom u 12 sati u prostorijama zagrebačkog hotela Panorama, a nakon nje obilježit će i 20. obljetnicu svoga djelovanja.