Ravnopravnost i sport

Svjesni težine i slojevitosti pitanja s koma se žene općenito suočavaju u društvu, a posebice njihova mjesta, položaja i uloge u sportu te prihvaćajući inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora da se ženama osigura ravnopravnost u svim područjima djelovanja, aktivnostima i obnašanjima dužnosti u sportu, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora osnovalo je 19. prosinca 1996. Komisiju za skrb o ženama u sportu na čijem je čelu do 2000. bila bivša rukometašica, olimpijka i ugledna članica Vijeća Katica Ileš. Opširnije ...


 AEM za veću vidljivost V1-hr      AEM za veću vidljivost-V1-eng
 AEM za veću vidljivost V2-hr      AEM za veću vidljivost-V2-eng


Dokumenti ...
    

Zagreb, 11. prosinca 2018. - Šezdesetak sudionika (većinom sudionica), nazočilo je IX. seminaru za koordinatorice za ravnopravnost spolova u sportu pod nazivom „Rodni stereotipi u sportu“, održanom u zagrebačkom hotelu Panorama. Priredili su ga Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Središnji državni ured za šport (SDUŠ) i Ured za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske. 

Zagreb, 7. prosinca 2018. -  Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Središnji državni ured za šport (SDUŠ) i Ured za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske organiziraju IX. seminar za koordinatorice za ravnopravnost spolova u sportu pod nazivom „Rodni stereotipi u sportu“. Seminar će se održati 11. prosinca 2018. godine s početkom u 11 sati u hotelu Panorama u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9.

Zagreb, 21. studenoga 2018. - „Dobro upravljanje i ravnopravnost spolova u sportu“ - bila je tema međunarodne konferencije, održane u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. Nazočio je 71 predstavnik i predstavnica iz sustava znanosti, obrazovanja i sporta. Konferencija je održana u okviru projekta GETZ (Gender Equality Toolkit for generation Z) koji provodi britansko Sveučilište u Worcesteru, u suradnji sa sveučilištima iz Norveške, Nizozemske i Belgije te sportskim organizacijama iz Hrvatske, Slovenije i Švedske.