Ravnopravnost i sport

Svjesni težine i slojevitosti pitanja s koma se žene općenito suočavaju u društvu, a posebice njihova mjesta, položaja i uloge u sportu te prihvaćajući inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora da se ženama osigura ravnopravnost u svim područjima djelovanja, aktivnostima i obnašanjima dužnosti u sportu, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora osnovalo je 19. prosinca 1996. Komisiju za skrb o ženama u sportu na čijem je čelu do 2000. bila bivša rukometašica, olimpijka i ugledna članica Vijeća Katica Ileš.

 

Opširnije ...

Zagreb, 19. prosinca 2017. - Radno, a potom i svečano, Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) obilježila je u zagrebačkom hotelu Panorama 20. obljetnicu uspješnog djelovanja.

Zagreb, 18. prosinca 2017. - Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održat će svoju 3. sjednicu s početkom u 12 sati u prostorijama zagrebačkog hotela Panorama, a nakon nje obilježit će i 20. obljetnicu svoga djelovanja.

Zagreb, 5. listopada 2017. - U organizaciji Komisije za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Zajednice športova Karlovačke županije, u prostorijama Slatkovodonog akvarija Aquatika održan je 8. seminar za koordinatorice iz nacionalnih sportskih saveza. Seminaru pod naslovom „Muškarci i rodna ravnopravnost u sportu: pomoć ili prepreka?“ nazočilo je oko 60 polaznica i polaznika, među kojima je 35 koordinatorica i deset predavača.