Zagreb, 12. svibnja 2022. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za petak 13. svibnja 2022. godine 32. sjednicu Vijeća HOO-a u aktualnom sazivu. Sjednica će se održati redovnim načinom u hotelu Sheraton Zagreb (dvorana Zagreb / 1. kat) s početkom u 11.30. 

 

Na dnevnom redu je 14 točaka, a za izdvojiti je najnovije izvješće o nadolazećem višesportskom natjecanju - XIX. Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu (25. lipnja - 6. srpnja), kao i izvješće o nastupu naših mladih sportaša i sportašica na zimskom EYOF-u u finskom Vuokattiju. 

Članovi Vijeća dobit će i informacije o izmjenama i dopunama u razvojnim programima HOO-a za sportaše i trenere, a razmotrit će i prijedloge radne skupine HOO-a o korisnicima sredstava Posebnih programa za poticaj i razvoj sporta na lokalnoj razini. Također, na sjednici će biti priopćena i informacija o dobitnicima HOO-ove Nagrade Milan Neralić za 2022. godinu. 

 

Tradicionalno, pod jednom od posljednjih točaka sjednice, razmotrit će i pristigle zahtjeve za pozitivna mišljenja HOO-a za domaćinstva međunarodnih sportskih natjecanja u Hrvatskoj. (hoo/vk)