Zagreb, 8. travnja 2022. - Časopis Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp u novom (82.) broju i redizajniranom „ruhu“ donosi dvije središnje teme - priču o hrvatskim juniorskim senzacijama, uz veliki intervju s tenisačicom Petrom Marčinko, te rubriku Žene i sport na nešto drugačiji način - kroz damske osvrte na položaj žena u hrvatskom sportu.

 

U „serijalu“ o olimpijskim legendama, u ovom broju je podsjetnik na sjajnog vaterpolista Denija Lušića, jedinog splitskog sportaša s dva olimpijska zlata u trofejnoj kolekciji. Kao hrvatska olimpijska nada predstavljen je kninski taekwondoaš Josip Teskera, dobitnik HOO-ove Nagrade Dražen Petrović u rujnu prošle godine.
Osim uvijek atraktivnih sadržaja u stalnom prilogu Povijest hrvatskog sporta, poput onih o ženama u nogometu i motociklizmu u Zagrebu, u ovom je broju dodatno zanimljiva tema i o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja. Za savjete o zdravlju pobrinula se eminentna nutricionistica i tajnica HOO-ove Zdravstvene komisije mr. ph. Mimi Vurdelja.
Sve najvažnije vijesti iz domene djelovanja HOO-a ili iz međunarodnog olimpizma, a mnoge od njih su neizostavno povezane i sa stanjem u Ukrajini, također su pronašle mjesto na stranicama iznimno atraktivnog 82. broja Olimpa, prvog izdanja kreiranog prema zamislima nove glavne urednice Ninne Lare Vidaković. (hoo/vk)