Ispis

Zagreb, 17. studenoga 2020. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) objavila je drugo, dopunjeno izdanje knjige Upravljanje olimpijskim sportskim organizacijama (izvorno Managing Olympic Sport Organisations, skrać. MOSO). U odnosu na prvo izdanje iz 2013. godine, knjiga sadrži i tekst o upravljanju ljudskim resursima u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), kao primjer upravljanja u kriznim vremenima. Na zahtjev iz MOO-a tekst o upravljačkoj praksi u HOO-u napisala je HOO-ova koordinatorica za EU fondove i programe Alma Papić.

MOSO je praktičan priručnik koji se koristi za naprednu razinu obrazovanja sportskih djelatnika i volontera u području sportskog menadžmenta. Ciljane korisničke skupine su glavni tajnici, predsjednici, direktori i druge najviše pozicionirane osobe u nacionalnim olimpijskim odborima i nacionalnim sportskim savezima država diljem svijeta.

 

- Objavom teksta o HOO-u, MOO je odao priznanje naporima koje je HOO uložio u obrazovanje u području sportskog menadžmenta, ali i HOO-u u cjelini, a naročito vodstvu koje je pokazalo da zna i može upravljati ovako složenom organizacijom u kriznim vremenima. Igrom slučaja, objava knjige se poklopila s novom krizom, povezanom s pandemijom Covid-19, za koju se nadamo da neće imati jednake efekte kao svjetska gospodarska kriza 2007. i 2008. godine - poruka je Alme Papić. 

Knjiga Upravljanje olimpijskim sportskim organizacijama objavljena je na engleskom, francuskom i španjolskom jeziku.