Ispis

Zagreb, 4. listopada 2020. - U vikendu iza nas hrvatski su sportaši nastupili na nekoliko velikih natjecanja i iznova su nas podsjetili na sjajnu naviku osvajanju medalja. Za uvertiru je poslužio evidentni olimpijac za Tokio Frane Tomislav Kojić, koji je vrlo dobrim nastupom stigao do finala stolnoteniskog Zagreb Opena. Iako je "pokleknuo" pred legendarnim Bjelorusom Vladimirom Samsonovim, ostavio je odličan dojam.

Uslijedila su gimnastička uzbuđenja i odličja na Svjetskom kupu u mađarskom Szombathelyju. Prvog finalnog dana Robert Seligman osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama, uz solidno 4. mjesto Filipa Ude i 7. Tijane Korent u preskoku. Drugog finalnog dana stigla su dva zlatna odličja - Tina Srbića (na preči), koji je prvi put službeno nastupio nakon godinu dana, i mlade Christine Zwicker (na gredi) za prvo slušanje hrvatske himne na velikom seniorskom natjecanju.

 Nakon zapaženih nastupa u rujnu na prestižnim regatama u Aarhusu i Kielu i osvojenih petih mjesta, najpoznatija hrvatska jedriličarska braća, Šime i Mihovil Fantela, na Europskom prvenstvu na austrijskom jezeru Atterseeu osvojili su broncu u olimpijskoj klasi 49-er.  
 
Obilje odličja našim predstavnicima stiglo je s Europskog judo kupa u Dubrovniku, na kojem su predstavnici HOO-a bili Neven Šavora i Siniša Krajač, uz čelnicu Hrvatskog judo saveza Sandu Čorak, reizabranu dopredsjednicu HOO-a.

Nakon dva srebra (Robert Klačar i Ana Viktorija Puljiz) te dvije bronce (Tena Šikić i Iva Oberan) u subotnjem programu Svjetskog kupa, hrvatski judaši su u nedjelju osvojili još devet medalja, od čega dva zlata (Helena Vuković i Dominik Družeta), četiri srebra (Barbara Matić, Dominik Sumpor, Josip Bulić i Marko Kumrić) te tri bronce (Zlatko Kumrić, Lara Cvjetko i Katarina Lucija Vuković). Čestitamo svim osvajačima odličja, ali i svima koji su nastupili tog trofejnog vikenda na sjajno organiziranom natjecanju u Dubrovniku! (hoo/vk)