Zagreb, 16. rujna 2020. - Od ovoga petka, 18. rujna 2020. godine, na Sportskoj televiziji (SPTV) ljubitelji sporta mogu uživati u emisijama, reportažama i magazinima Olympic Channela, televizije u vlasništvu Međunarodnog olimpijskog odbora. Zahvaljujući suradnji s Eurosportom, koji je u vlasništvu Discovery Communications, vrhunska produkcija programa, ekskluzivan sadržaj o olimpijskim igrama, sportašima i navijačima sada će biti dostupni i hrvatskoj publici.

U vrijeme pandemije koronavirusa te posljedično nemogućnosti održavanja većine sportskih natjecanja time i odgađanja OI Tokio 2020., Sportska televizija želi očuvati interes za olimpijske sportove. Ovim dogovorom SPTV vraća Eurosport u Hrvatsku, a emitiranjem programa „Gledajte Olympic Channel“ promovira olimpijske vrijednosti i sportaše, a gledateljima pruža uživanje u vrhunskom sportskom programu.

 

Sportska televizija je specijalizirana sportska televizija u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja je s emitiranjem započela 4. travnja 2011. godine.

Eurosport je najveći europski sportski kanal, dostupan u 59 država na 20 različitih jezika i implementiran u više od 116 milijuna kućanstava i u stopostotnom je vlasništvu američkog medijskog diva Discovery Communications. Eurosport ima ekskluzivna europska prava za prijenos ljetnih Olimpijskih i Zimskih olimpijskih igara od 2018. do 2024. te je time postao partner Međunarodnog olimpijskog odbora. (sptv/hoo)