Zagreb, 9. kolovoza 2020. - Jedini hrvatski sportski dnevnik - Sportske novosti (SN), obilježavaju 75. godišnjicu izlaženja. Počele su izlaziti kao Ilustrirane fizkulturne novine 9. kolovoza 1945., nastavile kao Narodni sport u prosincu iste godine, a od 1. ožujka 1962. izlaze pod današnjim vrlo prepoznatljivim imenom u svijetu medija.

Uz 75. obljetnicu SN je čitatelje počastio i Gold magazinom, posebnim izdanjem (SN-a) na 148 stranica, koji donosi priče o 75 vrhunskih uspjeha hrvatskog sporta.

Čestitka u obliku predgovora posebnom izdanju stigla je i iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Čelnik olimpijskog pokreta Thomas Bach poručio je da SN mogu biti ponosne na posvećenost sportu i strast s kojom izvještavaju o svim sportskim događajima, a posebno "u donošenju magije Olimpijskih igara svojim čitateljima". Naravno, kao vrhunski poznavatelj sporta, Bach je apostrofirao i izvrsnost male Hrvatske u sportskim postignućima na karti Svijeta.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša u svojoj je čestitarskoj poruci istaknuo da su Sportske novosti iskonski sportski medij, citirajući pritom legendarnu uzrečicu novinara i urednika SN-a Zvone Mornara: "Želiš li u sportsko novinarstvo, prvo moraš voljeti sport, potom novinarstvo, a treće - raditi u Sportskim novostima!" I poruka ministrice turizma i sporta RH Nikoline Brnjac u obljetničkom prilogu SN-a vrlo je znakovita: "Ne postoje stranice koje više zrače ponosom srećom i zadovoljstvom".

Osim uglednika iz svijeta sporta, čak je 68 vrhunskih hrvatskih sportaš(ic)a i trenera sudjelovalo u kreaciji hvalevrijednog svečarskog izdanja SN-a.

 

Sportskim novostima, dugogodišnjem partneru u promociji sporta i olimpizma, Hrvatski olimpijski odbor želi dugovječnost u izlaženju, uz zadržavanje kvalitete u sadržajnom i povećanje naklade u tržišnom segmentu!  (hoo/vk)