Zagreb, 31. srpnja 2020. - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak se susrela s čelnicima krovnih sportskih udruga te je tom prilikom najavila kako će se spajanjem turizma i sporta u jedno ministarstvo još više pojačati sektor sporta. Sastanku s ministricom Brnjac nazočili su: predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, predsjednik i tajnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić i Ticijan Komparić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja, predsjednik i tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikica Perković i Ivan Dujić, te predsjednik i počasni predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Oliver i Mario Lušić.

Uz ministricu Brnjac, na sastanku su bili državni tajnik Tomislav Družak, glavna savjetnica Barbara Mesić te posebni savjetnik predsjednika Vlade Zvonimir Savić.

- Počašćena sam što sam postala dio ovog sportskog tima i vjerujem kako ćemo zajednički napraviti dodatne iskorake. Svi prijedlozi koje smo dobili od predstavnika sportskog sektora su nam potrebni i više nego dobrodošli, kako bismo potrebe sporta što bolje mogli usporediti s mogućnostima koje nam se nude kroz novi Instrument za oporavak EU-a, ali i usmjeriti kroz višegodišnji financijski okvir EU-a za razdoblje 2021. - 2027. - kazala je Brnjac.

Važnost iskorištavanja EU fondova za područje sporta posebno je naglasio i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te dodao kako u spajanju resora sporta i turizma vidi velike mogućnosti za poboljšanje tog segmenta.
- Ova sinergija otvara mnogo mogućnosti za zajedničko djelovanje, a neke od njih su produljenje turističke sezone, organizacija raznih zajedničkih aktivnosti te velika sportska događanja - rekao je Mateša, priznavši kako su to razlozi zbog koji se i osobno zalagao za spajanje ova dva resora.

Ministrica Brnjac istaknula je kako je ovo tek prvi u nizu sastanaka sa sportskim sektorom te kako očekuje daljnju blisku suradnju kako bi zajedničkim snagama resoru sporta dali novi zamah. (hina/hoo/vk)