Zagreb, 30. srpnja 2020. - Na poziv predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše, središnje prostorije nacionalne olimpijske udruge posjetila je novoizabrana članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Kolinda Grabar Kitarović. S funkcioniranjem HOO-a i njegovim odnosima s MOO-om, donedavnu hrvatsku predsjednicu, a sada visoku olimpijsku dužnosnicu, upoznali su pomoćnici glavnog tajnika HOO-a za pojedine “resore” - Biserka Vrbek (pravni poslovi), Robert Gojević (nacionalni sportski savezi), Damir Šegota (Olimpijski program) i Ranko Ćetković (marketing).

Prvu članicu MOO-a iz Hrvatske (nakon trojice članova: Bučar, Bakrač, Vrdoljak) najviše su zanimali zajednički projekti koje HOO ostvaruje u suradnji s MOO-om, a čelnik HOO-a Mateša obećao je da će stručne službe HOO-a prirediti pisane materijale iz kojih se vidi konkretna suradnja s MOO-om, ponajviše s njegovom Olimpijskom solidarnosti.
U razgovoru olimpijskih dužnosnika posebno su apostrofirani međunarodni dometi HOO-ovih komisija, poput one za rodnu ravnopravnost u sportu ili nedavno utemeljene Komisije za dual-karijeru u sportu, te Hrvatskog fair play odbora koji trajnu misiju promoviranja korektnosti u sportu proširuje i - na svakodnevni život.
U premijernom posjetu HOO-u članica MOO-a Kolinda Grabar Kitarović boravila je u društvu Tomislava Družaka, državnog tajnika za sport u Ministarstvu turizma i sporta. (hoo/vk)