Zagreb, 27. srpnja 2020. - Nakon što je u petak na službenoj primopredaji od ministra Garija Capellija preuzela resor turizma te od državnog tajnika Tomislava Družaka dosadašnji Središnji državni ured za šport (SDUŠ), ministrica novoutemeljenog Ministarstva turizma i sporta RH Nikolina Brnjac započela je prvi radni tjedan na novoj dužnosti. Iz sportskog resora prve čestitke nove ministrice za ostvarene uspjehe zaslužili su nogometaši zagrebačkog GNK Dinamo - za 21. naslov državnog prvaka, i članovi dubrovačkog Juga AO-a, koji su po 16. put najbolji vaterpolski klub u samostalnoj Hrvatskoj.

 Čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop, uputili su novoj ministrici (i novom ministarstvu) najljepše želje na početku četverogodišnjeg mandata.

 

Poštovana ministrice Brnjac,

Vama i Vašim suradnicima/suradnicama želimo obilje uspjeha u ministarstvu koje ujedinjuje dva zaštitna znaka Lijepe naše - turizam i sport. Nadajući se skorašnjoj  normalizaciji aktivnosti u oba područja, ne dvojimo da ćete predanim radom u svom mandatu dosegnuti vrhunske rezultate. U tom djelovanju Hrvatski olimpijski odbor, kao krovna sportska udruga, bit će Vam uvijek na raspolaganju za konstruktivnu suradnju, kakva je postojala i u razdoblju SDUŠ-a.