Zagreb, 7. srpnja 2020. - U srijedu (8. srpnja) u zagrebačkom hotelu Westin održat će se posljednja sjednica skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u aktualnom sazivu. Naravno, za ukupno 55. skupštinsko zasjedanje HOO-a predviđeno je poštivanje svih antivirusnih mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (mjerenje temperature, dezinfekcijska sredstva, maske i sl.).

 

Osim prijedloga izmjene Financijskog plana HOO-a za 2020. godinu, kao i rebalansa proračuna za pripreme sportaša u projektima OI Tokio 2020. i ZOI Peking 2022., na dnevnom redu je i desetak drugih tema. Glasovat će se i o promjenama Statuta HOO-a te o brojnim pravilnicima, poput antidopinškog ili Pravilnika o sprječavanju manipulacija na sportskim natjecanjima, o načelima i osnovnim elementima sustava sportskih natjecanja u RH…

 

Budući da je sljedeća sjednica skupštine HOO-a, predviđena za početak listopada, ujedno i izborna, pred članovima skupštine bit će i Prijedlog odluke o provedbi izbora za mandatno razdoblje 2020.-2024.
Skupština HOO-a u srijedu započinje s radom u 14 sati. (hoo/vk)