Zagreb, 22. lipnja 2020. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 40. redovnu sjednicu Vijeća HOO-a za srijedu, 24. lipnja 2020. godine.

Uz prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana HOO-a za 2020. godinu, na dnevnom redu je i dvadesetak drugih tema. S financijskog aspekta zanimljivo će biti i izvješće/obrazloženje rebalansa proračuna programa priprema sportaša u Projektu OI Tokio 2020. Uz redovita izvješća o izmjenama i dopunama razvojnih programa HOO-a za sportaše i trenere, još jednom će se raspravljati i o dopunama Pravilnika o kategorizaciji sportaša.
Među nesvakidašnjim točkama svakako su prijedlozi odluka o pripremi, provedbi i sazivanju izbora u HOO-u za mandatno razdoblje 2020. -2024., koji će uslijediti ove jeseni.
Članovi Vijeća HOO-a odlučit će i o novim korisnicima Programa poticanja i razvoja sporta i olimpizma na lokalnoj razini, te dati mišljenje (ili nematerijalno pokroviteljstvo HOO-a) za organizaciju međunarodnih sportskih priredbi u RH.
Sjednica Vijeća HOO-a održat će se u središnjim prostorijama nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu s početkom u 11.30. (hoo/vk)