Zagreb, 25. svibnja 2020. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za utorak, 26. svibnja 2020. godine, 39. redovnu sjednicu Vijeća HOO-a, prvu u fizičkom sazivu nakon dvomjesečnih elektroničkih sjednica. U uvodnom dijelu predviđena su dva izlaganja - o mjerama Vlade RH za saniranje štete sportskog sektora, uzrokovane pandemijom COVID-19, govorit će državni tajnik za sport Tomislav Družak, a nakon njega, o stanju sporta u EU u vrijeme koronavirusne krize članove Vijeća upoznat će HOO-ova koordinatorica za programe EU Alma Papić.

Među petnaestak točaka dnevnog reda, najzanimljivije će biti one o izmjenama i dopunama razvojnih programa HOO-a (za sportaše i trenere), zatim o inicijativi za produljenje trajanja prava kategoriziranih sportaša u izvanrednim okolnostima pandemije bolesti COVID-19, o programima poticanja i razvoja sporta i olimpizma na lokalnoj razini, kao i ona o raspisivanju natječaja za Nagradu Milan Neralić zaslužnicima iz lokalnog sporta...

Među zahtjevima za pozitivno mišljenje Vijeća HOO-a, osim za organizaciju europskih i svjetskih natjecanja u RH, jedan je takav (zahtjev) i za prijam sportaša u hrvatsko državljanstvo.    

Redovna 39. sjednica Vijeća HOO-a počet će s radom u 10 sati u središnjim prostorijama nacionalne olimpijske udruge na Trgu Krešimira Ćosića u Zagrebu. (hoo/vk)