Preporuke za zaštitu od koronavirusa


Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom
Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima
Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus

Zagreb, 2. srpnja 2020. - Drugoga dana mjeseca srpnja obilježava se Svjetski dan sportskih novinara. Ove godine taj datum je posebno intrigantan jer je mjesecima uoči njegova obilježavanja profesija sportskih novinara prolazila kroz nesvakidašnje krizno razdoblje. Nedostatkom sportskih događaja, odgođenih i otkazanih uslijed pandemije Covid-19, predstavnici "sedme sile" diljem svijeta bili su umnogome uskraćeni za teme svakodnevnih medijskih sadržaja. U takvim okolnostima mnogi su proglašavani i viškom "radne snage", drugima su drastično smanjene plaće i honorari, kriza je još uvijek aktualna i neizvjesna...

Zagreb, 23. lipnja 2020. - Kao reakciju na rast broja zaraženih koronavirusom u RH posljednjih dana Središnji državni ured za šport (SDUŠ) u utorak je uputio poziv svim nacionalnim sportskim savezima i krovnim udrugama hrvatskog sporta za pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) o održavanju sportskih natjecanja. U SDUŠ-ovu priopćenju se navodi:

Zagreb, 19. lipnja 2020. - Dan nakon okruglog stola na temu „Covid-19 i sport“, koji su u zagrebačkom hotelu Westin zajednički organizirali Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), objavljena je vijest da je jedan od glavnih sudionika, ravnatelj HZJZ-a doc. dr. Krunoslav Capak, završio je u samoizolaciji. Njegov preventivni čin posljedica je sudjelovanja na konferenciji za medije u HZJZ-u u ponedjeljak (15. lipnja), s koje je jedna osoba sutradan detektirala koronavirusne simptome.