Preporuke za zaštitu od koronavirusa

 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565 email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus

Zagreb, 6. travnja 2020. - Međunarodni dan sporta za razvoj i mir (MDSRM) godišnja je proslava snage sporta za pokretanje društvenih promjena, razvoja zajednice i poticanja mira i razumijevanja. A budući da ga partneri ne mogu obilježiti u skladu s odrednicama sporazuma, potpisanog početkom veljače u Zagrebu, zajednički predlažu: OBILJEŽIMO GA ZAJEDNIČKI - ONLINE!

Zagreb, 31. ožujka 2020. - Nakon jednogodišnjeg prolongiranja ljetnih Olimpijskih igara 2020. u Tokiju zbog pandemije koronavirusa (COVID-19), odgođene su i XIX. mediteranske igre, kojima je od 25. lipnja do 5. srpnja 2021. domaćin trebao biti alžirski grad Oran. Iz alžirskog ministarstva sporta i mladih stigla je informacija da će se ovo multisportsko natjecanje održati godinu dana kasnije u odnosu na prvotno predviđeni termin, što znači - u ljeto 2022. godine.

Zagreb, 30. ožujka 2020. - Zbog gospodarskih posljedica koje je izazvalo širenje virusa COVID-19, švedska vlada odlučila je uložiti dodatnih milijardu (švedskih) kruna u sport i kulturu. Prema toj odluci, kulturni i sportski sektor primili su potporu od milijardu kruna (90 milijuna eura/343 milijuna kuna) u omjeru 50:50 posto, a novac je uplaćen agencijama za raspodjelu potpora na području kulture i Švedskoj konfederaciji sporta, ekvivalentu (istoznačnici) Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO).