Zagreb, 27. ožujka 2020. - Zbog pandemije koronavirusa, koja je sredinom tjedna prouzročila i odgađanje Olimpijskih igara u Tokiju, prekida se kreativni nagradni natječaj pod nazivom „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“. Natječaj je prvotno raspisan za razdoblje od 28. veljače do 1. travnja 2020., a organizator - Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), najavljuje ponovno raspisivanje natječaja kada se steknu uvjeti za njegovu cjelovitu provedbu, najvjerojatnije s početkom nove školske godine u rujnu.

U tom slučaju, natječaj bi trajao do prosinca 2020., a pobjednici bi bili gosti na godišnjoj svečanosti Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) "Veliki dan hrvatskog sporta".
Podsjetimo: tema natječaja su Olimpijske igre Tokio 2020, a temeljna ideja je da djeca uz pomoć mentora osmisle projekte kojima će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i sudjelovanje na Olimpijskim igrama. Namijenjen je svim osnovnim i srednjim školama, udrugama i knjižnicama te ostalim ustanovama koje se bave edukacijom djece i sudjeluju u projektima IRIM-a.
Sve upute, kao i obrazac za prijavu na ponovljeni natječaj, pravodobno će biti objavljene na stranicama IRIM-a i partnera u provedbi natječaja - Hrvatskog olimpijskog odbora. (hoo/vk)