Zagreb, 12. ožujka 2020. - Uz Hrvatsku radioteleviziju (HRT), koja se od ponedjeljka (16. ožujka) posredstvom svoga Trećeg programa uključuje u projekt internetske nastave, na raspolaganje se stavila još jedna TV-kuća s nacionalnom koncesijom - Sportska televizija (SPTV). Potvrda te hvalevrijedne odluke stigla je od direktora SPTV-a Petra Čavlovića:

 

- Svjesni smo ozbiljnosti situacije s koronavirusom i podržavamo najnovije poduzete preventivne mjere za zaštitu stanovništva, a posebno naše mlađe populacije. Kao društveno odgovorna tvrtka, Sportska televizija je Vladi Republike Hrvatske, odnosno njezinu za školstvo nadležnom Ministarstvu znanosti i obrazovanja, stavila na raspolaganje dio svojih svakodnevnih programskih termina u svrhu emitiranja školskog programa u sklopu projekta škole na daljinu.  

 

Tako će se od ponedjeljka (16. ožujka 2020.) pa sve dok za to bude postojala potreba, u terminu od 8 do 14 sati, prema rasporedu Ministarstva znanosti i obrazovanja, na SPTV-u emitirati školski program za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te za učenike od 1. do 4. razreda srednjih škola. (hoo/vk)