Zagreb, 3. ožujka 2020. - U nazočnosti najviših državnih i vojnih dužnosnika u prostorijama Ministarstva obrane RH u Zagrebu u utorak je održana svečana primopredaja dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) između generala zbora Mirka Šundova i viceadmirala Roberta Hranja. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, u društvu ministra obrane Damira Krstičevića, svečano je predao stijeg Glavnog stožera Oružanih snaga RH novom načelniku Glavnog stožera OSRH, viceadmiralu Robertu Hranju.

Budući da Hrvatski olimpijski odbor (HOO) s Ministarstvom obrane RH ima dugogodišnju uspješnu suradnju, vodeći dužnosnici HOO-a - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - najprije su se zahvalili generalu zbora Mirku Šundovu, od jučer i odličniku “Velereda kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom”, na svemu što je dao za boljitak HV-a, ali i hrvatskog sporta, a posebno za prihvaćanje u pričuvni sastav MORH-a nove skupine vrhunskih sportašica i sportaša. Potom su uputili i čestitku novom načelniku Glavnog stožera:

 

Poštovani viceadmirale Hranj,

povodom preuzimanja prestižne, ali i vrlo odgovorne dužnosti u OSRH, primite najsrdačnije čestitke u osobno ime i u ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji. Vjerujemo da ćete novu dužnost obnašati uzorno i časno te da ćete, kao veliki poklonik sporta, nastaviti suradnju s HOO-om, na tragu one koju je uspostavio Vaš prethodnik, general Mirko Šundov. Želimo Vam puno uspjeha u svim aspektima djelovanja na novoj dužnosti!