Zagreb, 9. siječnja 2020. - Odlukom članova Hrvatske vlade na zatvorenoj sjednici u četvrtak, 63-ogodišnji Tomislav Družak imenovan je novim državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ). Družak će tako naslijediti legendarnu Janicu Kostelić, koja je krajem listopada prošle godine na osobni zahtjev razriješena dužnosti državne tajnice za šport.

Družak je dugogodišnji sportski djelatnik koji je obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza (1998. - 2001.), bio je dopredsjednik Hrvatskog veslačkog saveza (1992. - 1995.), predsjednik Hrvatskog akademskog vaterpolskog kluba Mladost (1996. - 2000.), dopredsjednik Zagrebačkog športskog saveza (1995. - 2000.), dopredsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza (1992. - 1994.) i direktor HAVK Mladost (2008. - 2011.). Za uspješno promicanje hrvatskog sporta te uspješan rad u gospodarstvu nagrađen je dvama državnim odlikovanjima.

Čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - uputili su čestitku novoimenovanom državnom tajniku SDUŠ-a, zahvalivši ujedno i dosadašnjem zamjeniku državne tajnice, Krešimiru Šamiji, na kvalitetnoj suradnji u prošloj godini, u kojoj je praktično bio i vodeći dužnosnik SDUŠ-a:

 

Poštovani gospodine Družak,

u ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime od srca Vam čestitamo imenovanje na dužnost državnog tajnika u SDUŠ-u. Vjerujemo da ćemo u olimpijskoj 2020. godini ostvariti s Vama konstruktivnu i plodnu suradnju na dobrobit hrvatskih sportaša i sporta u cjelini, a na tragu one koju smo imali s Vašom prethodnicom na dužnosti Janicom Kostelić i njezinim zamjenikom Krešimirom Šamijom.