Zagreb, 17. prosinca 2019. - Na današnji dan prije devet godina Agencija za elektroničke medije javnosti je obznanila odluku o dodjeli koncesije za nakladnika televizije za specijalizirani kanal na nacionalnoj razini za HOO TV d.o.o. U Narodnim novinama od 5. siječnja 2011. godine objavljen je početak tromjesečnog roka, u kojem televizija mora početi s radom. Emisijom vijesti u 17 sati 4. travnja 2011. godine Sportska televizija (SPTV) otpočela je emitiranje i od tada neprekidno emitira 24 sata dnevno kroz ukupno 3180 dana.

U tom razdoblju (do 30. studenoga 2019. godine) ostvareno je ukupno 3145 prijenosa, a od toga su 1543 bila domaća i 1602 inozemna. Na Sportskoj televiziji dosad su predstavljena ukupno 122 različite sportske grane i discipline. 

Sportska televizija (SPTV) specijalizirani je nacionalni televizijski sportski kanal koji se može besplatno gledati na teritoriju cijele Hrvatske. SPTV je televizija u vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora, te je, uz francuski nacionalni sportski kanal, jedina takva televizija u svijetu. Njen zadatak je promocija sporta i duha olimpizma te svega onoga što sport znači - od zdravog života do profesionalnog i vrhunskog sporta na najvišim razinama. Osim u DVB-T sustavu, program SPTV-a može se gledati i u svim televizijskim multiplatformama. Po snazi i dosegu SPTV je 5. televizijska kuća u Hrvatskoj. (hoo)