Ispis

Zagreb, 10. prosinca 2019. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop sazvao je kolegij tajnika nacionalnih sportskih saveza (NSS) i predstavnika stručne službe HOO-a, a skup je održan u prostorijama HOO-a. Nakon uvodne riječi glavnog tajnika, voditeljica Odjela plana, analize i nabave Tanja Bilić Brenner predstavila je Izmjenu i dopunu financijskog plana HOO-a za 2019. godinu, kojom je izvršeno usklađenje planiranih prihoda i rashoda u skladu s realizacijom do studenoga i očekivanim prihodima i rashodima do kraja godine.

Prolazeći kroz točke dnevnoga reda, glavni tajnik je izvijestio nazočne o prijedlogu Programa javnih potreba sporta državne razine i Financijskog plana HOO-a za 2020. godinu, čije se prihvaćanje očekuje na skupštini nacionalne olimpijske udruge 20. prosinca u Zagrebu.

Ravnateljica računovodstva i financija Slavica Pulek predstavila je Izmjene i dopune uputa za realizaciju programa u Financijskom planu HOO-a u kojima participiraju nacionalni sportski savezi, nakon čega su uslijedila brojna pitanja nazočnih predstavnika nacionalnih sportskih saveza.

U drugom dijelu kolegija održana je prezentacija HOO-a na temu provedbe Postupka javne nabave, čiji je postupak i pravilnike detaljno objasnio Darko Mesarek. (hoo/ml)