Ispis

Zagreb, 2. prosinca 2019. - Dvodnevni Godišnji kongres trenera, kojeg Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priređuje 3. i 4. prosinca u zagrebačkom hotelu Westin, ponovno će okupiti brojne eminentne domaće predavače i paneliste, a gostovanjima slovenskog džudo stručnjaka Marjana Fabjana i talijanskog odbojkaškog trenera, aktualnog izbornika hrvatskih odbojkaša, Emanuelea Zaninija, dobit će i međunarodnu odrednicu. Osim početnog izlaganja (u 11.30) na temu vođenja trenažnog procesa vrhunskih sportaša do stvaranja šampiona, Fabjan će voditi i popodnevnu radionicu borilačkih sportova (od 13.30 do 15.00). Istodobno će Zaninijeva radionica pokazati kako se provode selekcijski kriteriji u ekipnim sportovima.

I treća radionica u istom terminu bavit će se selekcijom i treningom, ali darovite djece u pojedinačnim sportovima. Kreatorica joj je bivša atletičarka Ljiljana Ćulibrk. Za kraj prvog dana kongresa (od 15.30 do 17.00) uslijedit će zanimljiva panel rasprava na temu „Od talenta do olimpijca“. O svojim će iskustvima govoriti trofejni sportaši i sportašica: Valent Sinković, Šime Fantela, Tin Srbić, Snježana Pejčić i Ivan Kvesić.

Drugi dan kongresa započet će panelom (od 10.00 do 11.30) o organizaciji i upravljanju sportskim sustavima. Sudjeluju: Sanda Čorak, Perica Bukić, Tomislav Grahovac, Ante Baković, Stevica Tkalčec i Branimir Bašić. Radionice su na rasporedu od 12.00 do 13.30, a vodit će ih: trener GNK Dinamo Nenad Bjelica (ekipni sportovi), proslavljeni tenisač, sada trener, Goran Ivanišević (pojedinačni sportovi) i profesor Hrvoje Sertić (borilački sportovi).

O standardima, normativima, i planiranju rada sportskih trenera govorit će na završnom jednosatnom panelu (od 13.30 do 14.30) Dragan Milanović, Dario Škegro i Miroslav Hrženjak.
Mladim trenerima i svima koji to žele postati bolja pozivnica nije potrebna, dovoljan im je popis predavača i panelista na HOO-ovu Godišnjem kongresu trenera. Onima koji ne budu u mogućnosti nazočiti kongresu, streaming Sportske televizije (SPTV) omogućit će praćenje panela u oba dana. (hoo/vk)

 

Poziv

Kongres trenera 3. i 4. prosinca 2019.

Prijavnica