Zagreb, 19. studenoga 2019. - I ove godine nastavljena je hvalevrijedna inicijativa proslavljenog tenisača, hrvatskog olimpijca iz Londona 2012. i Rio de Janeira 2016. godine, te ambasadora Europskog tjedna sporta Marina Čilića. Naime, otvoren je novi natječaj za stipendije i donacije koje dodjeljuje Zaklada Marin Čilić. Stipendije su namijenjene darovitim mladim sportašima i klasičnim glazbenicima kojima je potrebna dodatna potpora kako bi u potpunosti razvili svoje vještine i mogućnosti. Uz to, jedna je donacija Zaklade namijenjena za obnovu laboratorija škole s darovitim učenicima.

Dakle, uz glazbene stipendije i donaciju školi, Čilićeva Zaklada dodjeljuje stipendije i mladim sportašima, i to sveukupno 10 stipendija za sportaše koji pohađaju srednju školu, a članovi su nacionalne reprezentacije u svojoj uzrasnoj kategoriji u individualnom olimpijskom sportu. Novac je namjenski te se može iskoristiti za usavršavanje, odlazak na seminare, natjecanja ili kupnju sportske opreme.

Stipendije su namijenjene isključivo za daljnji razvoj njihova potencijala, a učenici i studenti koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa, imat će prednost pri dodijeli stipendija.

Natječaj je otvoren do 5. prosinca 2019. godine, a više o detaljima natječaja možete pronaći na službenoj stranici Zaklade Marin Čilić. Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti izravno Zakladi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.