Zagreb, 10. listopada 2019. - Sportske novosti (SN), jedini sportski dnevnik u Hrvatskoj s tradicijom izlaženja duljom od 70 godina, obilježile su 10. listopada 2019. godine jubilarni dvadeset tisućiti (20000.) broj. Uz redovno dnevno izdanje, na kioscima diljem Lijepe naše osvanula je i luksuzna suvenirska (posebna) edicija na čak 148 stranica. U njoj je pak sadržan podsjetnik na sve najveće uspjehe hrvatskog sporta - reprezentativne i klupske razine, evocirane su uspomene na neponovljive sportske velikane i trenere…

Dakako, najviše je nogometa - gotovo polovica posebnog izdanja, a drugi dio SN-ova podsjetnika na vlastitu povijest i trofejnu povijest hrvatskog sporta otvara „razgovor s prvim čovjekom olimpizma u Hrvata“ - Zlatkom Matešom. Stalna suradnja (i partnerstvo) Hrvatskog olimpijskog odbora i Sportskih novosti prirodan je slijed u djelovanju vrhovne institucije i novinske redakcije, koje se bave hrvatskim sportom. U suradnji s HOO-om, Sportske novosti su prije desetak godina izdavale i jednostranični umetak pod naslovom Olimpijski kutak, a danas se na internetskoj stranici SN-a može vidjeti i HOO-ov informativni servis Sportska Hrvatska.

 

Hrvatski olimpijski odbor čestita Sportskim novostima jubilarni dvadeset tisućiti broj, uz želju da trajno ostanu kroničari događaja iz hrvatskog sporta s redovito kvalitetnim sportskim štivom na svojim stranicama! (hoo/vk)