Zagreb, 9. rujna 2019. - Na 28. obljetnicu utemeljenja HOO-a (10. rujna 1991.) obilje je događaja koji imaju olimpijski predznak ili su povezani sa sportom i aktivnostima nacionalne olimpijske udruge. U središnjim prostorijama u 10 sati na rasporedu je 28. redovna sjednica Vijeća HOO-a, na kojoj će se raspraviti dvadesetak točaka dnevnog reda. Najzanimljivije među njima odnose se na: izvješće o Financijskom planu HOO-a za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine, promjene u razvojnim programima za sportaše i trenere te informaciju o dobitnicima HOO-ove Nagrade Dražen Petrović.

 

Upravo zbog Draženove nagrade članovi Vijeća HOO-a vjerojatno će biti nešto brži i ekspeditivniji pri raspravama i odlukama jer trebat će stići i na svečanost dodjele spomenute Nagrade u Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića na istoimenom zagrebačkom trgu. Najuspješnijim hrvatskim sportašicama i sportašima (do 20 godina), kao i najvećim nadama hrvatskog sporta (16 godina), priznanja će biti uručena na svečanosti u 12 sati.

Prigodnim sportskim manifestacijama diljem Hrvatske obilježit će se i Hrvatski olimpijski dan (HOD), očekuje se da će sudjelovati brojni građani - od najmlađih uzrasta do onih veteranske dobi. (hoo/vk)