Zagreb, 4. rujna 2019. - U središnjim prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora održana je 3. sjednica Projekta Sinergija sportske kulture, olimpijskih vrijednosti i dual karijere za mlade sportaše, a u njezinu radu sudjelovalo je osam članova projektnog tima - iz HOO-a, SDUŠ-a, HOA-e i škola u kojima se obrazuju učenici-sportaši. Za početak je usuglašen koncept skorašnje učeničke radionice u Hrvatskom športskom muzeju, razrađen cjelokupni program i predstavljen upitnik koji bi trebali ispuniti sami učenici-sportaši. Istaknuta je potreba poboljšanja suradnje između sportskih klubova za koje nastupaju i škola koje pohađaju učenici-sportaši.

Predsjedavajuća Romana Caput-Jogunica naglasila je kako „sinergija“ uključuje i učenike-sportaše s invaliditetom te da bi iz ovog projekta uskoro moglo nastati i stalno tijelo pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Naime, Vijeću HOO-a predan je prijedlog za osnivanje Komisije za dual-karijeru, a o tome bi „olimpijska vlada“ mogla odlučiti već na rujanskom zasjedanju idućeg tjedna.
Za ambasadorice Projekta Sinergija sportske kulture, olimpijskih vrijednosti i dual karijere za mlade sportaše predložene su nordijska skijašica Vedrana Malec i brončana olimpijka iz Pekinga 2008., streljašica Snježana Pejčić. (hoo/vk)