Zagreb, 4. srpnja 2019. - Ured za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nerijetko skrbi i za sportske potrebe nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Tako je na dvojak način iskazao potporu Svjetskoj organizaciji Roma (SOR) u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva. Nakon što je SOR kontaktirao HOO na temu podrške u radu, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta, Siniša Krajač, odgovorio je pismom bezrezervne potpore, a u njemu stoji:

 

Poštovani,

odgovornost je društva poticati borbu protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva, te svestrana pomoć integraciji svih pa tako i nacionalnih manjina, a romska populacija je bitna sastavnica istih. Cilj cjelokupnog društva mora biti unaprjeđenje kvalitete života kroz promicanje ravnopravnosti među narodima i spolovima kao i rodna jednakost. Hrvatsko društvo u cjelini drži da je takvo promišljanje od iznimne važnosti, kako za njih same tako i za njihove obitelji, a samim time i za HOO. Uz želju za ustrajnost na tom putu HOO - Ured za programe lokalnog športa daje punu podršku Svjetskog organizaciji Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma, siromaštva, te ističe snažno partnerstvo svima koji promišljaju na tom tragu.

 

Osim pisane potpore, voditelj HOO-ova Ureda za programe lokalnog sporta i na praktičan je način pomogao rad romske udruge. U prostorijama svoga Ureda Krajač je predsjedniku Svjetske organizacije Roma Tofku Dediću uručio tridesetak nogometnih lopti. (hoo)