Ispis

Zagreb, 10. lipnja 2019. - Petnaestak točaka dnevnog reda obilježit će 26. sjednicu Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, sazvanu za utorak, 11. lipnja 2019. godine. Započet će raspravama na temu izmjena i dopuna dvaju poslovnika/pravilnika - o radu Vijeća HOO-a te o poslovodnom ustrojstvu HOO-a. Potom će se glasovati i o prijedlozima izmjena kriterija kategorizacije u četiri sporta (klizanje, sinkronizirano klizanje, rukomet i sportski ples). Tri odluke povezane su sa skorašnjim Europskim igrama u Minsku (21.- 30 lipnja)  - sastav izaslanstva, izbor stjegonoša na svečanostima otvaranja i zatvaranja Igara te ona o isplati dnevnica na višesportskim priredbama.

Uz informaciju o realizaciji prve Nagrade Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini, očekuje se i imenovanje trojice HOO-ovih članova povjerenstva za dodjelu Nagrade Dražen Petrović 2019. 

Stalnim točkama dnevnog reda - izmjenama i dopunama korisnika razvojnih i olimpijskih programa, programa sufinanciranja trenera te pokroviteljstvima, vraća se još jedna donedavno vrlo učestala - zahtjev NSS-a za pozitivno mišljenje za prijam sportaša u hrvatsko sportsko državljanstvo. Dolazi iz stolnog tenisa... 

Sjednica Vijeća HOO-a započinje u 10 sati. (hoo/vk)