Zagreb, 7. lipnja 2019. - U suorganizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) I Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) u središnjim prostorijama nacionalne olimpijske udruge održan je Komunikacijski seminar s vrlo zanimljivim temama. Nazočilo mu je petnaestak predstavnika nacionalnih sportskih saveza i udruga te djelatnici HOO-ova Odjela za komunikaciju i multimedije. Nakon pozdravnih riječi predsjednika HOO-a Zlatka Mateše i predsjednika HZSN-a Jure Ozmeca, o digitalnoj fotografiji (njezinoj izradi i primjeni) govorio je iskusni fotoreporter Hine i službeni snimatelj hrvatskih sportaša na EI u Minsku i OI u Tokiju Damir Senčar.

Višestruko nagrađivani majstor fotografije koncipirao je izlaganje na kratkom uvodu i širokoj otvorenosti za pitanja nazočnih, što se pokazalo itekako učinkovitim. Potom je prezentaciju na temu Društvene mreže (kako ih koristiti i ostvariti što bolju učinkovitost na njima) održao voditelj katedre za društvene mreže na Poslovnom učilištu Experta i kolumnist Večernjeg lista Mate Mijić. Fokusirao se na tri glavne i kod nas najpopularnije mreže, s kojima se svakodnevno susreću djelatnici u sustavu sporta - Facebook, Twitter i Instagram.
Za kraj je ostala tema o HOO-ovu servisu vijesti Sportska Hrvatska. Iz uvodnika voditeljice Odjela za komunikaciju i multimedije HOO-a te utemeljiteljice i urednice Sportske Hrvatske, Radice Jurkin, nazočni su mogli saznati tko sve i u kojoj mjeri participira u spomenutom servisu vijesti. Prezentacijom pod naslovom: Servis vijesti Sportska Hrvatska na dlanu ili prezentacija mobilne verzije SH, njezin je tehnički urednik, stručnjak za multimedijalnost Željko Erceg, najavio je novi značajan iskorak. Aktiviranjem aplikacije na mobitelima, vijesti iz SH moći će se svakodnevno čitati u mobilnoj verziji.

Za idući Komunikacijski seminar organizatori su se obvezali prirediti iznova atraktivne teme i predavače, te dodatnom animacijom privući još veći broj djelatnika sportskih saveza, udruga, kao i i županijskih sportskih zajednica, na besplatnu, ali i iznimno vrijednu edukaciju. (hoo/vk)