Pariz, 29. svibnja 2019. - Francuski nacionalni olimpijski i sportski odbor (CNOSF) na svojoj je glavnoj skupštini u Parizu odlučio pokrenuti vlastiti televizijski kanal. Dužnosnici CNOSF-a tvrde da će kanal Sport u Francuskoj (Sport in France), dostupan na platformama Orange, Bouygues Telecom i Free, omogućiti bolju promociju sportova koji trenutačno ne uživaju značajniju medijsku zastupljenost. Emitirat će različite programske sadržaje, uključujući izravne prijenose sportskih natjecanja, top-događaje, debatne emisije i intervjue, a sve to potencijalnoj publici od oko 19 milijuna ljudi u Francuskoj.

Dužnosnici CNOSF-a izjavili su da će se svake godine proizvesti i emitirati više od 500 sati vlastitog programskog sadržaja, a kanal „Sport u Francuskoj“ bit će na raspolaganju 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Ugledni francuski i europski sportski dnevnik L'Equipe izvijestio je da su predstavnici CNOSF-a razgovarali o mogućoj suradnji s Olimpijskim kanalom (Olympic Channel).
Agencija Media365 bit će izvršni producent programa na kanalu „Sport u Francuskoj“, koji ima proračun od oko tri milijuna eura godišnje (2,6 milijuna funti / 3,3 milijuna dolara), a financiraju ga CNOSF, tvrtka i oglašivači.

- Od 32 ljetne olimpijske discipline sigurno je 20 onih koje se ne prezentiraju onako kako bi to trebalo biti. Pokušat ćemo im donijeti puno više medijske pozornosti i pokrivenosti - izjavio je predsjednik CNOSF-a Denis Masseglia.

Osim odluke o sportskom kanalu, glavna skupština CNOSF-a prihvatila je i izvješće o napretku aktivnosti Organizacijskog odbora za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. u Parizu. Nova članica CNOSF-a postala je Francuska flying disc federacija, što je točno šest mjeseci kasnije u odnosu na primitak našeg istovrsnog sportskog saveza u članstvo HOO-a. (hoo/vk)