Zagreb, 3. travnja 2019. - U godini, u kojoj obilježava dva desetljeća izlaženja, časopis Olimp bljesnuo je u novom ruhu. Okrugli, 70. broj prvi je takav u redizajniranom izdanju. Sadržajno je ostao jednako atraktivan, informativan, zanimljiv... Intervju s predsjednicom Radne skupine za izradu Nacionalnog programa sporta 2019.-2026., dopredsjednicom HOO-a Sandom Čorak, središnja je tema broja, sarajevski zimski EYOF - glavni je višesportski događaj s kojeg Olimp donosi osvrt, a potom slijede redovite rubrike.

Taekwondašica Nika Klepac predstavljena je u rubrici Olimpijske nade, a podsjetnik na zadarskog košarkaškog velikana Branka Skroču upotpunio je stranice rezervirane za olimpijske legende. U stalnom prilogu Povijest olimpijskog sporta dva su zanimljiva i vrlo živopisna sjećanja - na Igre u Tokiju 1964. godine iz pera suvremenice, novinarske doajenke Milke Babović, te na lik i djelo barda televizijskog novinarstva Mladena Delića.
U najnovijem Olimpu može se pročitati i kako je izgledao put žena do ravnopravnosti u sportu, kako treba izgledati nastava tjelesnog odgoja u školama, kako je nastalo hrvanje, kao i teme o sportu i održivu razvoju te danas nezaobilaznim društvenim mrežama. Uz četiri predstavljena publicistička projekta, i na kraju 70. broja bogatstvo je vijesti u redovnoj rubrici Od Olimpa do Olimpa. (hoo/vk)