Ispis

Zagreb, 26. ožujka 2019. - Za srijedu, 27. ožujka 2019. godine, sazvana je 24. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Sjednica će se održati u središnjici nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu s početkom u 12 sati, a predsjedavat će joj čelnik HOO-a Zlatko Mateša. Na dnevnom redu je 16 točaka, od kojih su mnoge zastupljene kao stalni repertoar na sjednicama Vijeća, poput izmjena i dopuna razvojnih i olimpijskog programa za sportaše, kao i programa sufinanciranja trenera.

Razmotrit će se i zahtjev Hrvatskog atletskog saveza za prenamjenom financijskih sredstava iz redovnog programa za 2019. godinu, a na stolu će biti i prijedlog za uvrštenje padela u nomenklaturu sportova HOO-a. Uz možebitno novi sport ili sportsku granu, članovi Vijeća HOO-a izjasnit će se i o uvođenju novog godišnjeg priznanja - Nagrade HOO-a za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Nagrada bi trebala nositi ime slunjskog mačevatelja Milana Neralića, prvog Hrvata osvajača olimpijske medalje, u Parizu 1900. godine. Uz zahtjeve za pokroviteljstvom te pozitivnim mišljenjem za organizaciju europskih i svjetskih natjecanja u Republici Hrvatskoj, bit će i jedan zahtjev za "zeleno svjetlo" u procesu stjecanja hrvatskog državljanstva.  

Komisija za informiranje i izdavaštvo HOO-a imala je obilje izdavačkih projekata predloženih za sufinanciranje, o čemu će „završno slovo“ također dati Vijeće HOO-a na 24. sjednici u aktualnom sazivu. (hoo/vk)