Zagreb, 25. veljače 2019. - Kraj veljače u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) u znaku je održavanja 52. sjednice Skupštine nacionalne olimpijske udruge, a koja ja na rasporedu u utorak (26. veljače u 14.30) u zagrebačkom hotelu Panorama. Za raspravu će biti prijedlog Programskog i financijskog izvješća HOO-a za 2018. godinu, kao i izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad materijalno-finacijskim poslovanjem HOO-a u prošloj godini, a članovi skupštine dobit će informaciju i o Programu javnih potreba sporta te Financijskom planu HOO-a za 2019. godinu.

 

Uz Prijedlog izmjena i dopuna Projekta Tokio 2020. godine, očekuje se prihvaćanje i HOO-ova dopunjenog Pravilnika o kategorizaciji sportaša te Kriterija kategorizacije za pojedine sportove. Budući da je Hrvatski savez američkog nogometa zatražio produljenje statusa privremenog člana HOO-a, i o tome će odlučiti članovi skupštine na 52. sjednici.

 

Zasjedanju skupštine prethodit će u prijepodnevnim satima utorka sjednice četiriju odbora - za ljetne i zimske olimpijske sportove, neolimpijske sportove te Odbora lokalnih sportskih zajednica.(hoo/vk)