Zagreb, 30. siječnja 2019. - Nakon što je otvoreno jednomjesečno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Nacionalnog programa športa zarazdoblje od 2019. do 2026. godine, i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pozvao je svoje članstvo, uključujući i sva radna tijela, ustrojbene jedinice i zaposlenike, da se aktivno uključe u spomenuti proces. Istodobno, na temu strateškog dokumenta, koji bi trebao prethoditi novom Zakonu o sportu, traje i javna rasprava u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ), a organizirana je u obliku okruglih stolova s predstavnicima nacionalnih sportskih saveza.

 

Serija okruglih stolova trebala bi završiti idućeg tjedna na sastancima s predstavnicima zagrebačkog, a potom i splitskog saveza sportova (4. i 5. veljače).

 

Na stranicama SDUŠ-a i dalje je otvorena mogućnost za izjašnjavanje zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Nacionalnog programa športa 2019.-2026., a dostupna je na linku: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=10075