Zagreb, 21. siječnja 2019. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za utorak, 22. siječnja 2019. godine, 22. sjednicu Vijeća HOO-a u aktualnom sazivu. Među petnaestak točaka dnevnog reda posebno zanimljiva bit će druga - s prijedlogom mjera za unaprjeđenje statusa sporta u Republici Hrvatskoj. Na nju će se tematski nadovezati izvješće glavnog tajnika Josipa Čopa o nedavnom sastanku u Središnjem državnom uredu za šport (SDUŠ) na temu financija, odnosno proračuna HOO-a za 2019. godinu.

 

Sukladno početku godine, pred članovima Vijeća su odluke o izmjenama i dopunama nekoliko pravilnika, među kojima je i onaj o kategorizaciji sportaša. 

U čak trima točkama dnevnog reda na temu razvojnih programa HOO-a naći će se i prijedlog odluke o iznosima potpore za sportaše, kao i o korisnicima čak šest programa. Uz izmjene i dopune pravila o kriterijima za sufinanciranje rada trenera, očekuje se i prihvaćanje odluke o iznosu kojim će HOO financirati taj program, kao i prijedlog korisnika programa u ovoj godini. 

Sjednica Vijeća HOO-a održat će se u prostorijama nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu s početkom u 11.30. (hoo/vk)