Zagreb, 1. siječnja 2019. - Prvog dana Nove 2019. godine naša najtrofejnija sportašica Janica Kostelić postala je majka. U zagrebačkoj Petrovoj bolnici rodila je sina Oskara. Državna tajnica za sport u listopadu je objavila da je trudna i da će se njezin sin zvati Oskar, kao i da će ga poticati da se bavi skijanjem. Janica će za četiri dana napuniti 37 godina, a u travnju 2007. godine je objavila definitivno povlačenje iz skijanja.

U prebogatoj karijeri Kostelić je osvojila četiri zlatne i dvije srebrne olimpijske medalje, ima pet naslova svjetske prvakinje, a triput je bila ukupna pobjednica Svjetskog kupa. Nakon što je obnašala dužnost pomoćnice ministra u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa, u studenome 2016. godine je imenovana prvom državnom tajnicom Središnjeg ureda za sport.

Čestitku povodom majčinstva najvećoj hrvatskoj olimpijki uputili su čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

Draga Janice,
s oduševljenjem smo primili vijest o tvojoj prinovi - sinu Oskaru. Vjerujemo da će kroz odrastanje i odgoj imati sjajne uzore upravo u najtrofejnijim hrvatskim olimpijcima iz obitelji Kostelić. Dijelimo tvoju sreću i u ime hrvatske olimpijske obitelji od srca ti čestitamo na novoj važnoj životnoj ulozi!