Zagreb, 31. kolovoza 2018. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 19. sjednicu Vijeća HOO-a za ponedjeljak, 3. rujna 2018. godine (u 11.30). Sjednica će biti održana u prostorijama nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu, a na dnevnom redu je 15 točaka.

 

Započetak financijsko izvješće o poslovanju HOO-a u prvom polugodištu ove godine, potom i izvješće o realizaciji razvojnih programa u istom razdoblju. S obzirom na brojne nastupa naših sportašica i sportaša (u svim uzrastima) ovoga ljeta, zanimljiva će biti i točka o izmjenama i dopunama liste korisnika četiriju razvojnih programa HOO-a. Promjene će doživjeti i onaj najelitniji - Olimpijski program Tokio 2020.

 

Već poslovično za sjednice Vijeća, na stolu će biti i zahtjevi za davanje pozitivnog mišljenja za prijam u hrvatsko državljanstvo stranih sportaša - ovom prigodom iz nogometa i hokeja na ledu.

 

Očekuje se da će Vijeće HOO-a potvrditi izbor laureata Nagrade Dražen Petrović (o kojima je ovih dana odlučio Odbor za dodjelu spomenute nagrade) te dati suglasnost nacionalnim sportskim savezima za domaćinstvo međunarodnih natjecanja. (hoo/vk)