Knin, 12. lipnja 2018. - Na prijedlog Zajednice sportova grada Knina pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za poslove lokalnog sporta Siniša Krajač dobio je Nagradu grada Knina za izniman doprinos poboljšanju, osiguranju uvjeta i razvoja sporta u Zvonimirovu gradu. Nagradu mu je uručio kninski gradonačelnik Marko Jelić.

Krajač je dugogodišnji aktivni sportaš, trener mlađih dobnih kategorija i seniorskih nogometnih momčadi, kao i hrvačkih i odbojkaških reprezentacija. Aktualnom dužnošću u HOO-u podupire aktivnosti koje znatno utječu na kvalitetu života sportaša i sportskih djelatnika.
Poticanje razvoja sporta u lokalnim zajednicama te zalaganje za stvaranje osnovnih materijalnih uvjeta za rad sa sportašima i djecom, promicanje olimpijskog pokreta i poticanje građana na bavljenje sportskim aktivnostima, osmišljavanje sportskih priredbi za mladež i obnova te izgradnja sportskih objekata - samo su neke od aktivnosti Ureda za programe lokalnog sporta na čelu s Krajačem.
Dugi niz godina spomenuti Ured aktivno surađuje sa Zajednicom sportova Grada Knina na poboljšanju uvjeta za trening i nabavi sportskih rekvizita i opreme. Potpora je stigla za projekte Odaberi sport, Festival dječjih vrtića Grada Knina, Od sportske škole do olimpijskih igara, Aktivne zajednice, Međunarodni olimpijski dan, Hrvatski olimpijski dan i mnoge druge projekte. Svi klubovi članovi Zajednice sportova Grada Knina dobili su neophodnu sportsku opremu i rekvizite (borilišta, lopte, trenirke, dresove i rekvizite za trening), znatno poboljšali uvjete za rad te sami tim podigli kvalitetu rada koja je utjecala i na poboljšanje sportskih rezultata. Kroz projekt Aktivne zajednice HOO-ov Ured je sudjelovao u sufinanciranju nabavke kombi vozila, zamjeni stolarije u maloj dvorani i opremi svlačionica.
Osim toga, Krajač je ponajprije čovjek koji će vam se javiti na telefon, saslušati problem i ozbiljno mu pristupiti. Njega zaista iskreno i ljudski zanima kvaliteta života djece, mladeži i svih potrebitih te će učiniti sve da im, kroz sport, to i omogući, maksimalno podržavajući rad lokalnih sportskih zajednica.

Hrvatski olimpijski odbor čestita Siniši Krajaču na nedvojbeno zasluženom priznanju! (hoo)