Zagreb, 21. svibnja 2018. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 17. sjednicu Vijeća HOO-a za utorak, 22. svibnja 2018. godine u 11.30. Sjednica će se održati u središnjici HOO-a u Zagrebu, a na dnevnom redu je 13 točaka.

Članovima Vijeća HOO-a za početak rasprave poslužit će Pravilnik o kategorizaciji sportaša, sa zahtjevima za izmjene kriterija kategorizacije, pristiglima iz nacionalnog teniskog i klizačkog saveza. Konstruktivna rasprava očekuje se i na temu inicijative za dodjelu trajnih naknada osvajačima medalja na SP-ima neolimpijskih sportova ili neolimpijskih disciplina iz olimpijskih sportova, čime bi se, primjerice, Dragutin Šurbek i drugi trofejni hrvatski sportaši iz neolimpijskih disciplina statusno izjednačili s korisnicima državnih naknada za sportsku izvrsnost.  

Uz izmjene i dopune triju razvojnih te olimpijskog programa HOO-a, zanimljiva će biti i informacija o izmjenama i dopunama liste trenera za 2018. godinu. Gotovo poslovično zanimljiva postala je i prilično redovita točka dnevnog reda o davanju pozitivnog mišljenja za prijam u hrvatsko državljanstvo stranih sportaša. Ovom prigodom radi se o četvorici bejzbolaša. Pozitivno mišljenje od HOO-a nacionalni sportski savezi traže i za domaćinstva svjetskih i europskih prvenstava u RH, a za dva ovogodišnja sportska događaja zatraženo je i HOO-ovo pokroviteljstvo. (hoo/vk)