Zagreb, 12. travnja 2018. - Panel rasprava eminentnih sudionika iz najviših hrvatskih sportskih, obrazovnih, zdravstvenih institucija i udruga, kao i medija, na temu projekta „60minutaKRENI“ održat će se u Poslovnom centru Erste banke u Zagrebu u petak (13. travnja 2018. godine u 11 sati), a predstavljat će i uvertiru u šestu sezonu Erste Plave lige koja 17. travnja starta u Makarskoj.

Erste Plava liga jedinstveno je dječje atletsko natjecanje učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koje organizira Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bankom d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondom.
Ambasadori natjecanja su najbolje hrvatske atletičarke i atletičari - Blanka Vlašić, Sandra Perković, Sara Kolak, Andrea Ivančević, Stipe Žunić i Ivan Horvat, a ravnateljica Ivana Brkljačić.
Projekt „60minutaKRENI“, o čijoj će važnosti izreći mišljenje predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Središnjeg državnog ureda za šport, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Ministarstva zdravstva RH, Kineziološkog fakulteta, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, HANZA Medije, ambasadori Erste Plave lige i dr. trebao bi kroz panel-raspravu dovesti do kvalitetnih zaključaka o ulozi i doprinosu svih nas u realizaciji mogućnosti za sudjelovanje djece u svakodnevnim 60-minutnim tjelesnim aktivnostima. Upravo to se i krije u naslovu ovoga skupa „Važnost šezdesetominutne tjelesne aktivnosti u svakodnevnici djece te koje su naše uloge i doprinosi u realizaciji“. (hoo/vk)