Zagreb, 4. travnja 2018. - Na današnji dan prije sedam godina s emitiranjem u zemaljskoj mreži na državnoj razini započela je Sportska televizija (SPTV), čiji je vlasnik Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Emitiranjem u ritmu 24/7/365 pod sloganom Sve boje sporta, SPTV je kao besplatni sportski servis ušao u hrvatske domove, ravnopravno predstavljajući sve hrvatske sportove, sportske grane i discipline. Naravno, tako i sportaše - od vrhunskih olimpijaca do rekreativaca i malodobnih anonimaca iz školskih dvorana.  

Od premijernog izravnog prijenosa - košarkaške utakmice između sinjskog Alkara i Zadra, već prvoga dana javnog djelovanja SPTV-a (4. travnja 2011.), gledatelji su imali priliku vidjeti oko 1250 domaćih i više od 1300 inozemnih prijenosa sportskih događaja. Samo u prošloj godini SPTV je donio u hrvatski eter 265 domaćih i 100 inozemnih prijenosa iz 59 sportova i sportskih grana. Emisijom Pregled hrvatskih liga na tjednoj se razini prati čak 27 ligaških natjecanja u Lijepoj našoj. Brojne su i stalne tjedne emisije, poput talk-showa Istinom do gola Zdravka Reića ili emisija Sport nedjeljom, Svijet autosporta, Školska liga…

SPTV je dobio pohvalu i potporu Europskih olimpijskih odbora (EOO) za seriju priloga Najbolji svjetski treneri, snimanu tijekom 2016. i 2017. godine, s uspješnim nastavcima u 2018. Radi se o kraćim prilozima u kojima naši najbolji treneri govore o metodama rada, tajnama zanata i iskustvima treniranja vrhunskih sportaša. Također, Sportska televizija je dobila potporu i Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za seriju emisija Moj savez,u kojoj se predstavljaju pojedini nacionalni sportski savezi. Emisija se počela snimati u 2017., a uspješno je nastavljena i u ovoj godini. Prema riječima glavnog urednika SPTV-a Jure Ozmeca, svi sadržaji otprije koji su dobili pozitivan "feedback" gledatelja i dalje ostaju u programu, ali SPTV također ide u korak s aktualnim trendovima, o čemu najbolje svjedoči emisija Misija Rusija, posvećena skorašnjem nogometnom Mundijalu. (hoo/vk)