Zagreb, 21. ožujka 2018. Nakon nedavnog gostovanja u Dalmaciji i Slavoniji, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora održat će svoju sjednicu i u Međimurju. Domaćin 15. sjednice Vijeća u aktualnom sazivu bit će Nedelišće (petak, 23. ožujka 2018. u 11 sati).

Jedanaest je točaka dnevnog reda zasjedanja „olimpijske vlade“ u kompleksu Sportske dvorane Aton, a posebno zanimljiva bit će druga, na temu izmjena i dopuna kriterija za kategorizaciju sportaša u skijanju, karateu, streljaštvu, boćanju, triatlonu i jiu jitsuu. Razvojni programi HOO-a za sportaše i trenere također bi trebali doživjeti određene preinake - uglavnom obogaćenje kadra, a to bi se moglo reći i za cjelokupnu hrvatsku sportsku obitelj. Naime, od Vijeća HOO-a zatraženo je pozitivno mišljenje o prijamu u hrvatsko državljanstvo dvoje stranih sportaša - Kineskinja Sun Jiayi trebala bi pojačati naše stolnoteniske uzdanice, a Japanac Satoshi Ishi - judaške.   

Od ostalih tema, pred članovima Vijeća bit će prijedlog izmjena Financijskog plana HOO-a za 2018., izvješće s nastupa naših sportaša na ZOI-ju u Pjongčangu, nove okolnosti poslovne suradnje HOO-a sa sponzorima nakon ulaska olimpijske udruge u sustav PDV-a...  (hoo/vk)