Zagreb, 20. ožujka 2018. - Redoviti Kolegij tajnika nacionalnih sportskih saveza i stručnih službi HOO-a imao je dva dijela. U prvom dijelu je predsjedavajući, glavni tajnik HOO-a Josip Čop, izvijestio nazočne o visokom stupnju realizacije Financijskog plana HOO-a za 2017. godinu i preostalim sredstvima.

Zatim ih je informirao o inicijativi za dodjelu državne naknade za izvrsnost zaslužnim sportašima iz neolimpijskih sportova (ili disciplina), o problematici operativnih zahvata naših sportaša u inozemstvu te o možebitnim obvezama sportskih saveza prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu. 

Glavni tajnik Čop za većinu je točaka dnevnog reda pojasnio kakva je procedura u njihovoj realizaciji, a posljednju je elaborirala Biserka Vrbek, pomoćnica glavnog tajnika HOO-a za pravne i zajedničke poslove. Ustvrdila je da sportski savezi u svojoj temeljnoj djelatnosti ne bi trebali imati problema s odrednicama Zakona o pružanju usluga u turizmu, ali da će se to još usuglasiti s Ministarstvom turizma RH. 

U drugom dijelu Kolegija tajnika Hrvatski olimpijski odbor organizirao je prezentaciju (radionicu) na temu primjene Uredbe o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation - GDPR) koja će zakonsku pravosnažnost dobiti potkraj svibnja ove godine. Voditeljica Silvana Tomić Rotim iz Zavoda za informatičku djelatnost Hrvatske (ZIH) suočila se s brojnim upitima nazočnih predstavnika nacionalnih sportskih saveza, ali je na sve upite i dvojbe ponudila rješenja iz aktualne zakonske regulative, kao i mogućnost rješavanja pojedinih GDPR prepreka pravilnicima unutar Saveza. (hoo/vk)