Zagreb, 26. prosinca 2017. - Nakon što je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) uoči Božića proglasio najuspješnije sportaše u godini na izmaku, učinili su to i djelatnici jedinog nam sportskog dnevnika u državi.

U tradicionalnoj 66. anketi Sportskih novosti o najboljim hrvatskim sportašicama i sportašima odlučivali su novinari, ovom prigodom njih 356 iz 62 redakcije.
Najboljima u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić, a kako bi među glavnim laureatima izbora bili sve sami svjetski prvaci, u ekipnoj konkurenciji izabrani su muška vaterpolska reprezentacija i ženska reprezentacija u samostrelu. Za pothvat godine priznanje je dobila daljinska plivačica Dina Levačić, a za potez godine nagrađen je vaterpolist Anđelo Šetka za humanitarnu gestu dovođenja vukovarske djece u Split. SN-ov Trofej za fair play pripao je Dariju Lujiću, treneru i sportskom direktoru nogometnog petoligaša Ivanja Reka, koji je namjernim autogolom svojih nogometaša ispravljao sudačku nepravdu - priznati nepostojeći pogodak za njegovu momčad.
Svečanosti SN-a u HRT-ovu domu nazočili su i predsjednik te glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, a najavljivač kategorije Pothvat godine bio je dopredsjednik HOO-a Damir Martin. U kratkom obraćanju cijenjenom skupu sportaša, trenera, sportskih djelatnika i drugih uglednika, čelnik HOO-a Mateša istaknuo je važnost sporta, ali baš svih sudionika, među kojima su i sportski novinari silno važan aspekt cjelokupne slike koja vodi do velikih uspjeha. (hoo/vk)