Zagreb, 22. prosinca 2017. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i renomirana građevinska tvrtka Strabag d.o.o. pronašli su zajednički interes u promociji uspješnosti i kvalitete. Potvrdio je to i inicijalni sastanak vodećih ljudi nacionalne olimpijske udruge i predstavnika ponajveće europske građevinske tvrtke u prostorijama HOO-a. Na njemu su utvrđene okolnosti budućeg sponzorskog odnosa.

- Za nas je velika stvar i veliki iskorak to što najveća hrvatska građevinska kompanija, s ogromnim ugledom, želi ući u našu olimpijsku obitelj. Dodatno nas veseli činjenica da ste prva tvrtka iz građevinskog sektora koja želi sponzorirati hrvatske olimpijce i budući da imamo ugovore s njima, oni će biti na usluzi za vaše promotivne aktivnosti. Jednako tako, nudimo vam i mogućnost promocije na Sportskoj televiziji koja ima nacionalnu koncesiju - kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Motive građevinskog diva za sponzoriranje hrvatskih sportaša pojasnio je Dragan Pavelić, voditelj Strabagova poslovnog područja Jugoistočna Europa:

- Želimo dati podršku hrvatskim sportašima, držimo im palčeve već za sljedeći veliki nastup - na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji. Bili smo građevinski aktivni na prošlim Igrama u Sočiju, gradili smo olimpijske građevine i aerodrom, a pritom smo osjetili i što su to olimpijske igre i kakva sjajna atmosfera vlada među sportašima. Došli smo u Hrvatsku i, za razliku od mnogih drugih tvrtki, ostali u njoj. Želja nam je učvrstiti se kao lokalna firma i vratiti staru slavu hrvatskog građevinarstva.

Sastanku u HOO-u nazočili su još i glavni tajnik HOO-a Josip Čop, njegov pomoćnik za marketing Ranko Ćetković te stručna suradnica za promociju Gordana Gaćeša. Osim Dragana Pavelića, Strabag su predstavljali zastupnik hrvatske podružnice Strabaga Đuro Kovačev, direktor Daniel Stepinac i prokurist Sven Mueller.
Novi sastanak, na kojem će se upriličiti i potpisivanje sponzorskog ugovora između HOO-a i tvrtke Strabag d.o.o. planiran je već za sredinu siječnja 2018. godine. (hoo/vk)